Simpele tomaten salade en komkommersalade

salades

We hebben een zwaar weekend achter de rug. Vrijdag een avondje stevig geborreld met vrienden en zaterdag een bruiloft die tot de in de late uurtjes door ging. Dat zijn we niet meer gewend, zulke zware weekenden, mijn grote liefde en ik dus vandaag besloten het rustig aan te doen. Heel rustig aan. Het lukt me nog net om wat stukjes vlees te marineren maar ik was erg blij dat er nog koude macaroni in de koelkast stond van gisteren. Ernaast twee simpele salades die snel op tafel staan maar het altijd goed blijven doen overal.

 

Salades; je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met salades. En eigenlijk vind ik ze allemaal heerlijk. Koud, lauw warm, lichte salades maar ook goed gevulde maaltijd salades staan hier regelmatig op tafel. De tomatensalade werd vroeger al door mijn moeder gemaakt en staat hier, zeker in de zomer, regelmatig op tafel.

 

 

Tomatensalade

  • 3 à 4 trostomaten
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel nat van een potje augurken
  • paar druppels maggi
  • 1 ui
  • handvol peterselie  

tomaten saladeSnipper de ui fijn en snijd de peterselie. Snijd de trostomaten in schijven van ongeveer een halve cm en schik de schijven dakpansgewijs op een schaal of bord. Roer de mayonaise, het augurk nat en de maggi door elkaar en schenk de dressing over de tomaten. Verdeel de gesnipperde ui over de tomaten en strooi de peterselie als laatste eroverheen. Maal er, eventueel, wat zout en peper overheen. Wil je de salade van tevoren maken bewaar de tomaten dan geschikt op een bord afgedekt in de koelkast en schenk de dressing, uien en peterselie er pas overheen vlak voor het opdienen.

Komkommer salade:

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 klein bosje bieslook
  • 50 ml azijn
  • 1 tl suiker
  • peper en zout
  • 1 tomaat (optioneel)

komkommer saladeMeng in je saladekom de azijn, de suiker, peper en zout. Was de komkommer en schaaf deze in plakjes of in lange linten. Snipper de ui heel fijn en snijd de bieslook klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en schep alles door elkaar. Zet de komkommersalade koud weg tot gebruik.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs