Snelle kip Goulash

Op maandag doen we de makkelijke maaltijd want dan wordt er laat gewerkt en heel vaak eisen verenigingen van een van ons in de avond weer alle aandacht op. We gaan dan dus voor makkelijk en snel maar natuurlijk ook zo vers mogelijk en lekker. En ik had zin in Goulash want dat heeft al veel te lang niet meer op tafel gestaan. Zo’n heerlijk stoofpotje van zacht gegaard rundvlees met uien en paprika. Maar ja, rundvlees heeft een paar uurtjes nodig en die hebben we vandaag niet. Neem daarbij in acht dat ik dit allemaal eigenlijk gisteravond al had willen doen maar de bank was zo gezellig, net als het dekentje en het flesje wijn.

Kip dus! Want dat gaart veel sneller lekker zacht. Ik had nog nooit Goulash van kip gemaakt en eens moet de eerste keer zijn. Denk ik. Toch? Lekker basic, rijst erbij, komkommersalade. En dus binnen 45 minuten aan tafel. Met toch nog tussendoor een snelle foto gemaakt. En ook nog gauw een paar mailtjes beantwoord. En de notulen voor vanavond uitgeprint. Die lees ik dan wel op de fiets. Makkelijke maandag, heerlijk!

snelle kip goulash

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 350 gram kipfilet (2 flinke filets)
  • 1 grote ui (of 2 kleinere)
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij met blad
  • 2 grote trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons
  • 1 volle eetlepel zoet paprikapoeder
  • 1 theelepel sterk of pikant paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 glas water (ongeveer 200 ml)
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • peper en zout

En zo maak je het:

Snijd de kipfilets in kleine blokjes en bak ze rondom goudbruin in de olie.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en de knoflook in plakjes
Voeg de ui en de knoflook toe aan de kip en laat deze op lager vuur mee bakken
Snijd de bleekselderij en blad in reepjes, de champignons in vier, de paprika en trostomaten in blokjes
Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe, laat een minuut mee bakken
Voeg de champignons, paprika, trostomaten en bleekselderij toe. Bak nog een minuut of twee mee
Blus af met het water, maak op smaak met peper en zout en laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur afgedekt pruttelen

Serveer de snelle kip goulash met rijst, stokbrood of met gebakken aardappeltjes. Lekker een salade erbij of sperzieboontjes en klaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs