Sangria

 SangriaWat was het een heerlijk weekend, eindelijk gaan de temperaturen omhoog en als we de weervoorspellingen mogen geloven wordt het de hele week lekker warm in Nederland. De gasflessen zijn gevuld dus uiteraard moest de bbq maar aan.

Niks bijzonders vandaag, een paar Souvlaki spiesen, Tzatziki en daarbij een Griekse aardappelsalade. En terwijl we wachten tot pappa ook klaar is vul ik alvast en kannetje Sangria. Want dat is wel erg lekker als je buiten in de zon eet.

Voor een liter Sangria heb je nodig:

  • 1 fles droge Spaanse wijn
  • 1 glas (200 ml) sinaasappelsap
  • 50 ml brandy of cointreau (optioneel)
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • Ander fruit zoals meloen, appel, aardbeien (optioneel)

Als ik de Sangria serveer bij de maaltijd dan laat ik meestal de brandy of cointreau weg om de wijn licht te houden en te voorkomen dat de gasten (of ik zelf) al tollend richting nagerecht gaan.

Snijd de sinaasappel en citroen in dunne plakken. Snijd het andere fruit en doe dit alles samen met het sinaasappelsap en de brandy in een grote kan. Vul de kan aan met de Spaanse wijn en laat de Sangria een paar uurtjes goed koud worden in de koelkast. Vervang het sinaasappelsap eventueel door bruiswater met een smaakje.

Zo’n kannetje gaat niet altijd op bij ons, zeker niet al ik de enige ben die een wijntje drinkt. Vaak belandt zo’n kannetje dan gewoon terug in de koelkast, afgedekt, en komt de kan de dag erna weer lekker op tafel. Kijk echter goed uit met het fruit. Als fruit een nachtje in de Sangria in getrokken heeft dan is dat heerlijk. Maar owee wat zit daar een alcohol in. Dus denk niet aan het begin van de avond, ik hap gauw een paar hapjes fruit mee want dan kon jij wel eens als eerste op tafel met de castagnetten staan 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs