Salade met peer, camembert en zonnebloempitten

Er zijn van die dagen dat niks zinnigs uit je handen komt. De mannen werken niet mee en ze hebben het waarschijnlijk niet eens in de gaten. Het kleine meisje wil het liefst dat je de hele middag bij haar op de bank zit te kijken naar het zandkasteel. Maar het is koopzondag vandaag en morgen heb ik geen auto dus ik moet op stap. Ik heb dringend een winterjas nodig want het zo koud op de fiets en de kleine man is inmiddels ook zo klein niet meer. Zo’n puber groeit waar je bij staat en zodra je even weg kijkt groeit hij nog meer lijkt het wel. We gaan dus op pad naar de stad, vergeten de buggy, het lijstje met nog te halen sinterklaas cadeautjes en de kortingsbonnen die ik uit geknipt had. Na twee winkels wil het meisje al gedragen worden (uiteraard) en een winkelstraat verder hebben we allebei last van onze rug, loopt de grote man met twee ballonnen die het meisje niet meer wil dragen, heb ik de helft niet kunnen vinden of is het allang uitverkocht en heb ik wel weer zin in de terugreis. Wie heeft ooit bedacht dat vrouwen van shoppen houden?

Thuis wordt het al niet veel beter. De krieltjes die ik van de Makro mee genomen heb zijn maar zo zo en blijven aan m’n pan plakken. Ja, het wordt tijd voor een nieuwe pan.  Het stukje zalm uit de oven smaakt overigens prima maar die krieltjes lijken meer en meer op een mengsel tussen aardappelpuree en restjes aangebakken aardappel. Ik besluit alles met een scheutje olie in de oven te gooien, uitje erbij, teentje knoflook en mieter de bewuste pan met een haal de tuindeuren uit. Het lucht niks op verder maar de mannen hebben nu inmiddels door wat de stemming is. Geen “aardige” opmerkingen over de aardappelen dus vandaag. Ze smullen allebei met overgave van de aardappels uit de oven, met een likje ketchup erbij zijn ze helemaal “delicious” merkt de kleine man op. Ik moet hem in de gaten gaan houden, hij kan best goed jokken valt me op. Voor ik het weet gaat ie nog rode bieten eten ook, het zou wat zijn.

Hah maar de salade, ja die was heerlijk. Heerlijk eenvoudig ook maar toch, heerlijk. Ik voel me spontaan stukken beter, zonniger. En met dat stukje zalm erbij ben ik de aardappeltjes bijna vergeten. Nou ja, tot morgen dan want m’n pan ligt nog in de tuin en die kom ik morgen vast nog tegen.

Maak een mengsel van groene sla en kruiden. Ik had een halve ijsbergsla en rucola, een handje fijn gesneden bladpeterselie en een paar basilicumblaadjes, gescheurd. Schik de sla op een schaal en leg er partjes tomaat omheen. Rooster 2 eetlepels zonnebloempitten in een droge pan en laat deze even af koelen. Snijd twee niet te harde peren in dunne parten en schik ze over de sla. Snijd 50 gram camembert in schijven en verdeel die in stukjes over de sla. Garneer met wat zwarte olijven en de zonnbloempitten.

Maak een simpele dressing van: 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, een theelepel mosterd, peper en zout. Voeg een klein beetje honing toe als je de dressing te zuur vind maar ik vind het zo al erg lekker. Ik zet de dressing er apart bij, dat houdt de sla knapperig en zo kan iedereen zijn eigen dressing doseren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs