Ik kan met nog herinneren dat mjin moeder dit maakte toen wij nog heel klein waren. Het was haar variatie op de inmiddels ingeburgerde Bolognese en een manier om ons vis te laten eten want ik was als kind (en nu nog steeds niet) geen fan van vis. Nu slaan mijn man en kleine meisje ook het liefst de viskaart over.
Dit stond al zolang op het programma om weer eens te maken, na zoveel jaren dus ik zat met nogal wat hoop aan tafel. En ze vonden het allemaal lekker! Terwijl ze weten dat het dan vaker op tafel gaat komen natuurlijk hahaha. Wel heb ik er nog flink wat extra groenten aan toegevoegd. Een rode paprika, een groene turkse paprika en ik had nog wat sperzieboontjes en doperwtjes in de vriezer, die heb ik er ook bij gedaan. Courgette leek me ook wel een leuk idee maar die had ik helaas niet voor handen.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 325 gram pasta
- 2 blikjes tonijn
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel Curcuma
- 250 ml kookroom (ik had de light variant)
- 1 blik ananasschijven
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika (of een turkse groene paprika)
- 100 gram sperziebonen
- 100 gram doperwten
- peper en zout
- Scheutje zonnebloemolie
- 2 theelepels maizena
- scheutje melk
Kook de pasta en giet af. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de knoflook in fijne plakjes. Fruit de ui en de knoflook in het scheutje zonnebloemolie. Voeg de kerrie en curcuma toe en laat deze even mee bakken. Voeg dan de kookroom toe en laat deze even aan de kook komen. Laat de tonijn uit lekken, snijd de paprika in kwart repen. Voeg de tonijn en paprika toe aan het kerrie-room mengsel.
Breek de sperziebonen en kook ze samen met de doperwten gaar. Aangezien ik beide uit de diepvries gehaald heb doe ik ze meteen met de tonijn bij het kerrie mengsel.. Laat alles samen tien minuten met afgesloten deksel op een klein pitje warm worden. Bind de saus met de maizena en het scheutje melk en laat nog eens aan de kook komen. Snijd de schijven ananas in stukken (niet te klein) en roer deze met de pasta en een beetje sap van de ananas goed door. Maak eventueel op smaak met zout en peper. In plaats van de peper is een rood pepertje ook erg lekker maar omdat hier kinderen mee eten laat ik dat weg.
Dit valt echt onder de categorie makkelijke en snelle maaltijd. Je hoeft geen rekening te houden met het garen van vlees en als je groenten gebruikt die snel beetgaar zijn kun je dit gerecht op tafel zetten in de kooktijd van de pasta.
Geef een reactie