Pasta met salami, spinazie en roomkaas
Op maandag werk ik de hele dag en ben ik redelijk laat (rond vijf) thuis. Met een man die ’s avonds nog gaat klussen en een zoon die sport, huiswerk heeft en nog krantjes rond brengt blijft er dan maar weinig tijd over om te koken. Soms zorg ik dat ik de avond ervoor gekookt heb maar vaak ook wordt er een makkelijke maaltijd op tafel gezet. Vandaag dus de Makkelijke Maandag; Pasta met salami, spinazie en roomkaas. De pasta stond binnen 30 minuten op tafel en was zeker voor herhaling vatbaar.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 325 gram grove pasta (ik gebruikte rigatoni)
- 125 gram salami aan één stuk
- 1/2 zak spinazie
- 1 kleine courgette
- 1 kuipje roomkaas met knoflook en kruiden (150 gram)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels pesto
- Vers gemalen zwarte peper
Zet water op het vuur voor de pasta. Omdat ik ergens gelezen heb dat het opwarmen van water op het gasfornuis meer energie kost dan in een waterkoker doe ik dit dus met een waterkoker. Twee volle kannen heb ik genoeg aan en het is veel sneller, in vijf minuten kan de pasta erin.
Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de salami in kleine blokjes (max. 1 cm). Maak de spinazie schoon en snijd de courgette in de lengte in 4 en vervolgens in plakjes van 1 cm. Bak de salami in een koekenpan rondom aan. De salami laat genoeg vet vrij en hierin kun je de ui en de knoflook zacht aan fruiten. Roer de pesto door het geheel en bak dan de courgette en de spinazie mee totdat de spinazie geslonken is.
Ondertussen is je pasta gaar. Deze kun je afgieten en meteen bij het salami-groentenmengsel doen. Roer de roomkaas door de pasta (ik heb uiteindelijk niet het hele kuipje gebruikt) en maal naar smaak verse peper door de pasta.
Geef een reactie