Kokosmakronen van de mamma van Marielle

Toen een paar jaar geleden de taartenwinkeltjes als paddestoelen uit de grond schoten kwam er bij ons in Limburg ook een winkeltje bij, Love To Bake. Ook ik zette mijn eerste stappen in de fondant en was nog net niet kind aan huis in het winkeltje en het taartatelier van Marie José. Hoogtepunten waren de zogenaamde freubelavonden waar iedereen zijn eigen spulletjes mee nam en ook iets lekkers voor elkaar. Ik nam eiersalade mee met toastjes, Marielle nam ontzettend lekkere kokosmakronen mee naar het recept van haar moeder. In ruil voor het recept van mijn eiersalade kreeg ik het recept van de kokosmakronen.

Eigenlijk is het een heel simpel recept, zo simpel dat het geweldig is om samen met kleine kindjes te maken. Alles in een kom, roeren en met twee lepels hoopjes maken op bakpapier. Ons meisje van 3 vind het in ieder geval ontzettend leuk om mamma te helpen met koken.

Wat heb je nodig:

  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 300 gram gemalen kokos

Roer de suiker, de eieren, de eidooier en de crème fraîche door elkaar. Roer er vervolgens de gemalen kokos doorheen. Maak er vervolgens met twee eetlepels kleine of grote hoopjes van op bakpapier. Ik maakt quenelles met de lepels. Bak ze op 170 graden in een voorverwarmde oven. 15 minuten voor kleine makronen, neem ongeveer 25 minuten voor de grotere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs