Geroosterde Rainbow winterpeen

Op het einde van de BBB beurs in Maastricht werden we benaderd door Makro. Er stond een gigantische lading groenten geëxposeerd op hun stand en die mochten we komen halen. En met we bedoelen ze dan de Éngele van Zitterd – Gelaen. Je kunt je wellicht niet voorstellen wat voor een fantastisch gevoel dat is. Iedere week weer opnieuw zijn we op zoek naar bedrijven en particulieren die ons willen steunen zodat we ook die week weer voor de, bijna 40 gezinnen, een volwaardig voedselpakket kunnen verzorgen. En deze week zou dat pakket aangevuld worden met een fantastische voorraad aan verse groente en fruit. Bloemkolen, savoiekolen, spruitjes, asperges, paprika’s, tomaten, sinaasappels, prachtige peren. Verse kruiden, verschillende soorten exotische fruit en deze geweldige Rainbow carrots.

Geroosterde Rainbow winterpeen

Je ziet de mensen twijfelen als je ze zo’n pakket in de handen drukt. Gekleurde wortelen? Wat kan ik daarmee? Hoe smaakt dat? Kan ik daar gewoon stamppot van maken. Ja, uiteraard kan dat maar zou dat niet ontzettend zonde zijn van deze prachtig gekleurde vitaminebommetjes? Daarom, dit kleine bijgerecht, snel en makkelijk op tafel en net even iets anders. Deze geroosterde Rainbow winterpeen, met knoflook, een beetje thijm en honing. Meer hebben deze wortelen echt niet nodig, met minder zouden ze zelfs lekker zijn.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 750 gram Rainbow winterpenen (maar alleen oranje mag ook natuurlijk)
  • 1 rode ui
  • 1 flink teentje knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel thijm
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Schrap de wortels, spoel ze af en snijd ze in de lengt in kwarten. Als ze erg dik zijn snijd ik de kwarten ook nog een keer door midden. Zet ui en knoflook beide aan in de olie, medium vuur. Voeg na een paar minuten de wortels toe en de thijm. Bak een paar minuten rondom aan. Blus de wortelen af met een half glaasje water (ongeveer 100 ml). Deksel op de pan en in 4 à 5 minuten beetgaar laten worden.

Het water is als het goed is helemaal opgenomen nu. Roer de eetlepel honing nu door de wortelen en schep ze op een bakblik met bakpapier.

15 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden Celsius. Houd de geroosterde Rainbow winterpeen goed in de gaten en keer ze halverwege een keer. Heb je geen oven of heb je niet zoveel tijd. Ook zonder het rondje oven waren deze wortelen al heerlijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs