Gegrilde groenten met kruidenboter

Zo’n ontzettend gezonde side dish, gegrilde groenten die je dan wat extra badaboem geeft door er gesmolten kruidenboter overheen te druppelen en Parmezaanse kaas overheen te raspen. Ach en het mogen natuurlijk ook 2 druppel olijfolie en verse kruiden zijn maar het was zo lekker. Dan fietsen we morgen een extra rondje om de school van de kids 😉

gegrilde groenten

Ik had nog een half bosje asperges liggen, nog gekleurde wortelen en een kleine paars bloemkool. Tja, daar kun je je waarschijnlijk niet veel bij voorstellen maar het zag er prachtig uit. En nu heb ik het gewoon fijn vanuit de ovenplaat op tafel gezet maar als je deze groenten fraai zou drapperen op een mooie schaal zou het zomaar een zeer fraai bijgerecht bij een etentje zijn geweest. Maar zo op de bakplaat ging het ook allemaal vlotjes naar binnen. Het kleine meisje vond de worteltjes heerlijk, de bloemkool raar en over de asperges waren niet te discussiëren. En dat deden we dus ook niet want er gingen genoeg worteltjes op haar bordje. Paarse bloemkool heeft volgens mij totaal geen effect op de smaak maar het zag er zeker mooi uit. Totaal niet in verhouding met de prijs maar toch, het was mooi. Punt.

  •  800 gram verse groenten
  • 50 gram kruidenboter
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • vers gemalen peper

Kook de groenten per soort beetgaar. Haal de kook eraf door ze kort af te spoelen met ijskoud water. Goed uit laten lekker en apart zetten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Smelt de kruidenboter in een kommetje. Ik zet het kommetje een minuut of 3 in de oven die staat voor te verwarmen. Hussel de wortelen door een eetlepel gesmolten boter. Verspreid alle groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en druppel de resterende boter over alle groenten. Rasp de Parmezaanse kaas over de groenten en rooster de groenten nog ongeveer 15 minuten in de oven. Zet eventueel een paar minuutjes de grill erboven aan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs