Albondigas con salsa picante
We zijn druk bezig met de voorbereidingen van de Spaanse avond eind deze week en om een beetje in de stemming te komen maakten we vandaag Paella. Zodat de fijne puber een keer kan oefenen want hij gaat zaterdag voor 70 mensen paella maken en het is wel lekker dat je dat een keer oefent. Vandaag niet zo’n grote pan paella natuurlijk en omdat het een paella met alleen groente is maakten we voor erbij Albondigas con salsa picante of, in goed Nederlands, gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Op z’n Spaans natuurlijk, met een glaasjes sangria erbij.
Voor de gehaktballetjes heb je nodig:
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram lamsgehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 snee witbrood
- kopje melk
- 1 ei
- flinke handvol platte peterselie
- peper en zout
En voor de saus:
- 1 ui
- 1 Spaanse peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- extra platte peterselie voor de garnering
En zo maak je het:
Week de snee witbrood een minuut of 2 in de melk en knijp het brood vervolgens goed uit. Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de peterselie fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en zet het gehakt een uur in de koelkast.
Snipper een ui en snijd de peper fijn. Maak kleine stevige gehaktballetjes van ongeveer 40 gram en bak deze in een flinke scheut olie rondom bruin. Zet de balletjes even apart op een bord. Fruit de ui en de peper op zacht vuur een paar minuten aan, bak de tomatenpuree even mee. Snijd de gepelde tomatenpuree in stukjes of gebruik tomatenblokjes en blus hiermee de ui af. Voeg een half blik water extra toe. Schep de balletjes terug in de saus en laat ze ongeveer 20 minuten met de deksel erop gaar stoven. Haal de deksel van de pan en laat de saus indikken. De balletjes moeten omringd zijn in saus maar hoeven er niet in te drijven. Maak op smaak met nog wat zout. Snijd de extra peterselie fijn en strooi deze over de albondigas con salsa picanto.
Geef een reactie