Melitzanosalata
In tegenstelling tot de rest van mijn gezin ben ik gek op aubergine. Gegrild, gemarineerd, in schotel en salades, ik vind het allemaal even lekker. Deze melitzanosalata is daar geen uitzondering op. Lekker als mezzedes met andere hapjes maar ook heel fijn op een broodje met wat andere gegrilde groenten erop. Of als dip met rauwkost. En aangezien niemand in huize Manjare het lust is lekker alles voor mamma.
Omdat het kan!
Je hebt nodig:
- 1 flinke aubergine
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 à 2 eetlepels citroensap
- zout en peper
- 2 eetlepels platte peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
Varieer met Griekse yoghurt in plaats van mayonaise of van beiden 1 eetlepel. Een beetje dille is ook erg lekker.
Snijd de aubergine in de lengte door midden en leg beide helften op een stuk bakpapier. Prik gaatjes in de schil en rooster de aubergine in je oven tot deze gaar is. Laat de aubergine af koelen en schep het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een blender of in de molen van je staafmixer. Heel fijn snijden met een mes is ook een optie. Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Snijd de peterselie en meng alles ingrediënten door de aubergine. Maak op smaak met zout en peper en citroensap.
Geef een reactie