Waffele van de mam

Er zijn van die recepten die je gewoon mee krijgt van huis en waar je niks meer aan verandert. Hoe oud je ook word en hoe vaak je het ook gemaakt hebt. De waffele van mam zijn daar een voorbeeld van. Het recept komt van oma die in de bijkeuken wafels bakte tussen kerst en nieuwjaar. Heel veel wafels voor iedereen in de familie. Het recept was altijd hetzelfde, de enige variatie waren de rozijnen. Er waren wafels met rozijnen en wafels zonder rozijnen. Het klinkt net iets te simpel en dat is het gewoon ook. Lekker simpel en gewoon simpel lekker.

Maar goed, gaandeweg in het leven kom je mensen tegen die soms ook bakken dus ik heb in de loop van de jaren een aantal wafel recepten verzameld die we allemaal erg waarderen. En toch, als de kerstdagen er langzaam aan komen en ik het wafelijzer af stof grijp ik als eerste terug naar het recept van de waffele van mam…..

Voor 20 tot 25 wafels:

 • 250 gram margarine
 • 250 gram witte basterdsuiker
 • 10 zakjes vanillesuiker
 • 500 gram zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • snufje zout
 • scheutje melk (2 à 3 eetlepels)
Laat de boter goed zacht worden en mix deze luchtig met de basterdsuiker en de vanillesuiker. Voeg vervolgend een voor een de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het eerste volledig op genomen is. Zeef dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Mix op een lage stand. Voeg op het laatst een scheutje melk toe (een half kopje is meer dan voldoende) en een snuf zout.
Bak de wafels tot ze goudbruin zijn. De wafels zijn vers iets knapperig maar worden in een afgesloten trommel lekker zacht.
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  One Response to Waffele van de mam

  • Avatar

   Ze waren heerlijk van smaak, maar de mijne bleven wat hard en ik vond ze ook wat droog. Ik denk dat ik er wat meer melk bij moet doen. Ik ga ze zeker nog eens maken, deze eerste keer was ook om mijn nieuwe ijzer te proberen :)) (ik denk dat ik ze ook te lang op een lage stand heb gebakken, nu ik er over nadenk).

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  BlogSociety
  Topblogs Topblogs