Tomaten Aioli
Altijd leuk, een nieuw restaurantje in de buurt en het was ook meteen ontzettend druk en bijna niet te reserveren. Reden te meer om er toch een keer langs te gaan. Met collega’s en partners vonden we het tijd om eens iets anders te doen dan alleen samen werken.
Bij de menukaart kregen we heerlijk vers brood met een aubergine en tomatensmeersel, deze Tomaten Mayonaise. M’n liefde is er al aan gewend dat ik het niet kan laten m’n neus in zo’n schaaltje te steken en met het lepeltje te roeren om te ontdekken wat er allemaal in zit. Het resulteerde in ieder geval in een zeer goede kopie volgens m’n liefde. En voor iemand die niet van tomaten houdt was hij ook nog best enthousiast.
Zo’n klein recept met een combinatie waarvan je denkt “huh?” maar gewoon heel erg lekker is. Je komt er maar op komen.
Je hebt nodig:
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 2 – 3 eetlepels mayonaise
- 1/2 eetlepel citroensap
- zwarte peper
Meng de zongedroogde tomaten, de mayonaise en het citroensap in de hakmolen van je staafmixer of blender. Hou je van een beetje meer pit, maal er dan een stukje Spaanse peper doorheen.
Lekker op een stukje brood als smeersel zoals het bedoeld werd in het restaurant. Maar met een stukje Spaanse peper erin was het ook erg lekker als saus bij gegrilde garnalen en een stukje kip op de BBQ.
Geef een reactie