Salade met gegrilde groene asperges

Ze zijn er nog even, de asperges, dus we genieten er bijna iedere week een keer van. De groene asperges worden hier thuis vaker gebruikt dan de witte terwijl in Nederland en onze omringende landen normaal de witte asperges meer verkocht worden. Groene asperges die, zoals ik tegen de kinderen altijd zei, slimmer zijn want zij hebben “het licht” gezien. Je hoeft ze dus niet te schillen, er hoeft maar een klein stukje vanaf gesneden worden en ze zijn in een paar minuten gaar. Hartstikke slim toch?

Aan asperges worden van oudsher veel geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Zo zouden asperge van gunstige invloed zijn op leverstoornissen, een verslechterde nierfunctie, jicht en reuma. Feit is dat de asperges een zeer gezonde groente is, in vergelijking met zijn lage energiewaarde bevat de asperge juist veel voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Ideaal dus al we weer even een stapje terug willen doen na een weekend vol BBQ vlees en sausjes.

 

salade groene asperges

Voor de salade heb je nodig:

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/4 komkommer
  • Geroosterde tomaten
  • cherrytomaten
  • 2 hardgekookte eieren
  • ontbijtolijven of gewone zwarte olijven

Voor de dressing neem je:

  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 3 eetlepels walnotenolie
  • peper en zout

salade gegrilde aspergesMaak de sla schoon en snijd deze in dunne reepjes. Schil de komkommer, snijd de komkommer in de lengte in 4 en vervolgens in reepjes van ongeveer een halve cm.

Voor deze salade met gegrilde groene asperges worden de groene asperges vandaag gegrild op de BBQ. Snijd het verhoute stukje van de asperge af en snijd de asperges, afhankelijk van hun lengte, in twee of drie. Hussel ze even rondom met een klein scheutje olie en een snufje zout zodat ze rondom met een dun laagje bedekt zijn. Grill de asperges rondom gaar, 4 à 5 minuten is voldoende.

Snijd de tomaten in helften en de eieren in kwarten. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de dressing en proef! Zet de dressing goed koud weg tot gebruik.

Neem een mooie schaal en verdeel als eerste de reepjes ijsbergsla over de schaal. Verdeel vervolgens alle andere onderdelen van deze salade met gegrilde asperges. Serveer de dressing naast de salade of druppel de dressing vlak voor het serveren over de salade.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs