Pasta met broccoli en courgette

Zoonlief wilde graag broccoli soep. Want ik zat in de soep swing en ik had nog broccoli in de koelkast. Maar het was wel erg weinig en toen ik met het allerkleinste spruitje binnen kwam vallen na een dag vrijwilligerswerk rende ik niet in de “laten we een langzaam soepje garen” maar meer in een “hoe zet ik zo snel mogelijk eten op tafel” stand. Dus terwijl je spekjes uit bakt, het stronkje broccoli kookt, de kipfilet vergeet, de penne kookt, de courgette bakt ontstaat spontaan een nieuwe pasta. En heb je helemaal geen room of kaas in huis. Maar zomaar wel Slankie Sambal. En laat me dat nou de knaller van de week worden? Ja?
Ja!

Voor 4 personen:

  • 300 gram penne
  • 150 gram magere spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 kuipje Slankie Sambal
  • 2 eetlepels kookvocht
  • 1 stronkje broccoli
  • 1 kleine courgette
  • zout en peper
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd deze in blokjes. Breng water aan de kook voor de penne. De penne moest ongeveer 11 minuten koken dus vier minuten voor het einde gooi ik de broccoliroosjes en de blokjes steel bij de penne. Dat scheelt mooi weer een keteltje afwas én water.
Ondertussen bak ik de spekjes in een ruime hapjespan. Snipper de ui en de knoflook en bak deze even met de spekjes mee. De courgette gaat ook in blokjes en daarna bij de spekjes. Ondertussen is de penne en de broccoli klaar. Houd een kopje van het kookvocht apart en giet af. Schud de penne even goed uit en doe deze met de broccoli bij het spekjes – courgette mengsel. Roer en de smeerkaas door en maak het geheel wat beter roerbaar (roerbaar?) met 2 of 3 eetlepels kookvocht. Beetje zout en peper en klaar ben je.
Geen culinair hoogstandje maar wie doet dat op een donderdag. Pasta, veel groenten en een romige saus, wat wil je nog meer? Kip was het antwoord van de mannen. Het mini spruitje dacht een champignon gespot te hebben en weigerde elke hap. Niet om te praten, lekker eigenwijs. Net der m….. vader!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs