Noodle salade van Nigella

Sesame peanut noodles kirde Nigella tijdens het wekelijks program dat de kleine man en ik steevast volgen. Hop samen op de bank, quality time met zoonlief en Nigella. Nigella geniet al tijdens het koken, dat zie je. Vervolgens nog eens voor het eten, tijdens het eten en vlak voor ze naar bed gaat doet ze het nog eens dunnetjes over. We geloven er niks van overigens, dat iemand vier keer per dag van dezelfde maaltijd geniet en toch nog door de deur past.

Voor de dressing:
Een eetlepel sesamolie
Een eetlepel knoflookolie
Een eetlepel soja saus (neem zoete)
Twee eetlepels Sweet Chili saus
100 gram pindakaas
2 eetlepels limoensap (en citroensap kan echt ook wel)

Voor de salade
125 gram peultjes of sugarsnaps
150 gram taugé
1 rode peper, in ringetjes
2 bosuitjes, in ringetjes
Ongeveer 500 gram eiermie of andere noodles (gaar gewicht)
20 gram sesamzaadjes
4 eetlepels koriander, grof gehakt

Roer de dressing in een grote kom. Voeg alle groente toe en roer deze door de dressing. Voeg vervolgens de gekookte en afgekoelde mie toe. Als laatste de sesamzaadjes en de koriander.

Variatietips!: Dit is weer zo’n recept waar je best je groentevak in leeg kan maken, reepjes paprika, fijn gesneden prei, blokjes komkommer. Omdat de grote man vind dat een maaltijd niet af is zonder vlees heb ik er blokjes kip in gedaan, vooraf gemarineerd in sojasaus, gebakken en afgekoeld. We houden allemaal niet zo van koriander dus die hebben we weggelaten. Welbeschouwd zou platte peterselie geen slecht alternatief zijn geweest.

De grote man vond het allemaal best te pruimen, kleine man vond het maar zo zo. Ik hoef er niet nog een keer zoveel moeite voor te doen in ieder geval, waarvan akte.

(foto en recept gevonden op http://www.nigella.com)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Noodle salade van Nigella

  • Avatar

    Wj hebben dit recept ook een keer gemaakt, maar dan de simpele versie uit ‘Voor altijd zomer’ van Nigella. Wj vonden hem toen erg lekker. Deze versie hebben we nog niet geprobeerd. Toch maar eens doen binnenkort, want met kip erdoorheen lijkt me kei lekker! Veel groeten, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs