Mexicaanse kalkoen

Eigenlijk had ik zin in hete kip maar het is geen favoriet van de mannen. En al die ketjap zijn ook weer veel Weight Watch punten. Niet altijd erg maar ik zit net in een weekje dat ik er weer even goed op wil letten. Op zoek naar iets anders dus en snuffelend in de kruidenkast kwam ik al gauw bij komijn, paprika en koriander terecht. En toen bleek ik geen kip meer in de diepvries te hebben maar wel verse jalapeño. Mexicaanse kalkoen dus.

Mexicaanse kalkoen

Eigenlijk ontwikkelde deze Mexicaanse kalkoen zich een beetje vanzelf. Want naast kalkoen had ik dus verse jalapeño die ik nog nooit uit geprobeerd had. Meestal ingemaakt in potjes dus ik begon maar met een stukje jalapeño om te testen of de kinderen het zouden redden. En dat viel dus heel erg mee.

Voor 4 personen gebruikte ik:

  • 400 gram kalkoenfilet
  • 1 verse jalapeño
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 bosje verse koriander
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten / tomatenblokjes
  • 1/2 bouillonblokje

Snijd de kalkoen in blokjes en bak deze rondom aan in een beetje olie. Snipper ondertussen de ui fijn, snijd de knoflook in plakjes en snijd de jalapeño in reepjes en vervolgens in blokjes. Voeg de komijn, het paprikapoeder, de ui en de jalapeño toe aan de kalkoen en bak deze op medium vuur even mee. Houd alles goed in beweging. Voeg de knoflook toe en bak deze nog een minuutje mee.

Mexicaanse kalkoen

Ontzuur de tomatenpuree door deze ook 2 minuten mee te bakken. Blus het geheel vervolgens af met het blik gepelde tomaten en nog een half blik water. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en voeg deze toe aan de kip. Laat alles, samen met het verkruimelde bouillonblokje, ongeveer 20 minuten afgedekt pruttelen. Proef de Mexicaanse kalkoen en laat de saus vervolgens nog vijf tot tien minuten zonder deksel in koken.

Snijd het korianderblad fijn. Roer een helft door de saus en gebruik de andere helft om te garneren. Wij serveerden de Mexicaanse kalkoen met frietjes van zoete aardappel en een Mexicaanse salade.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs