Marokkaans vlees uit de oven

Voor de zoveelste keer op een rij kon ik maar niet kiezen wat ik ging koken van de Foodblog die me tijdens de Foodblog Swap was toegewezen. Dit keer echter niet omdat ik niets kon vinden maar omdat ik eigenlijk alles wel uit wil proberen. Wat een fijne Foodblog heeft Ellouisa. Nu val ik wel een beetje met mijn neus in de boter want de Arabische keuken heeft gewoon heel erg mijn voorkeur. Ik wilde voor zoet gaan, helemaal buiten mijn comfortzone, maar de diverse fijn hartige broodjes trokken mijn aandacht ook.

En toen viel mijn blik op de falafel. Dat wil ik al tijden eens proberen en het komt er maar niet van. Terwijl ik de Turkse winkel stond bedacht ik me dat ik nog gedroogde kikkererwten in huis had dus die liet ik liggen. Kocht wel een blik Turkse kaas voor het geval het toch de Turkse kaasbroodjes werden of Peynirli pogaça, die fijne zachte broodjes met fetakaas die ik al eens van een van mijn cliënten mocht proeven. Een extra bosje peterselie dan maar meenemen ook.

Falafel dus of? En toen kon ik die kikkererwten toch nergens vind pffff…….. en ik had het zo fijn gepland, niks te doen op zondag, lekker Foodblog swappen. Inmiddels is het dinsdag en heb ik die ellendige kikkererwten nog steeds niet gevonden. Tot ik net dat ene laatje opentrek. En daar ligt gewoon een kilo kikkererwten. En dusssssssss……. wordt het Marokkaans vlees uit de oven. Want ik ben even klaar met de kikkererwten. Die eerst nog een nacht moeten weken ook.

Marokkaans vlees uit de oven

Met broodjes met fetakaas erin, dat dan weer wel want die leken me gewoon heel erg lekker bij het vlees.

Here we go!

Marokkaans vlees uit de oven:

Ik koos voor rundvlees in plaats van kalfsvlees en ik liet de koriander achterwege. Omdat mijn grote liefde op dit moment heel hard werkt en nachtmerries krijgt van koriander. Dat gaan we hem dus nu niet aan doen.

 • 700 gram runderriblap
 • 3 uien
 • paar takjes peterselie
 • 2 tl zout
 • 1 tl zwarte peper
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl gemberpoeder
 • 2 tl Ras el Hanout
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/2 tl komijn
 • 50 ml olijfolie

Snijd het vlees in repen en dep t goed droog. Bak het vervolgens rondom aan in een braadpan (ik nam de tajine) in een klein beetje olie. Vuur uit en af laten koelen.

Ondertussen pel je de uien, snij ze door vieren en maal ze samen met de kruiden en de olie in de blender of staafmixermolen tot een gladde pasta. Marineer het vlees met de uienpasta en zet het vlees ca. 2 uur koel weg.

Zet de oven op 180 graden (boven/onderwarmte) en gaar het vlees afgedekt in de oven in 2 tot 2,5 uur. Roer het tussendoor af en toen om en voeg eventueel een klein beetje water toe als het vlees te droog dreigt te worden.

Wij aten er bulgur en een salade bij en natuurlijk de Turkse broodjes die ik ook maakte van de blog van Ellouise. Die komen morgen 😉

 

Maaike van The Answer is Food maakte mijn Marokkaanse gehaktballetjes waarmee ik toch moet concluderen dat dit een erg fijn recept is. Voor de derde keer werd dit recept namelijk gekozen door een van de Foodblog Swappers. Maaike bedankt 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Marokkaans vlees uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs