Lasagne con zucchini

Het was weer Foodblog Swap time en deze maand mocht ik koken van “Gewoon Lekker Koken” van Barbara. Veertiger, een puber in huis en uit het zuiden des lands. Met zoveel overeenkomsten kan het al bijna niet mis gaan. Ik wilde eens voor iets zoets gaan, iets wat ik niet vaak voorbij laat komen bij Manzjare en al gauw vielen de blikken van de fijne puber en zijn meisje op de Rocky Road Fudge. Of ik dat even kon regelen. Eerlijk, het recept ziet niet uit of dat we daar een hele middag voor uit moeten trekken dus waarom niet. Ik heb altijd al eens Fudge willen maken. Alles in huis, behalve de malthesers dus daar nam ik een handje m&m’s voor. En ik bedacht me dat ik witte en melkchocolade ging mengen. En toen ging het mis. Telefoon, laptop aan, plannen, afspraak maken. Mam, ik ruik caramel! Caramel? De m&m’s waren zo ook best lekker vond de fijne puber en chocolade ging terug de kast in tot er weer een blikje gecondenseerde melk in huis is.

lasagne con zucchine

Ik maakte dus de Lasagne con zucchine, dat lijkt me logisch na bovenstaand verhaal. Zonder geraspte kaas maar met een laagje bechamelsaus. En een beetje extra groenten.

Voor 6 personen:

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij, liefst met blad
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml passata
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1/2 paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden*
  • 500 gram mager rundergehakt
  • lasagnebladen
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat

Snipper de ui fijn met de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes en de courgette en paprika in blokjes. Bak het rundergehakt rul met de Italiaanse kruiden. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en paprika toe en laat op zacht vuur sudderen. Voeg de diepvrieserwten, de passata en de gepelde tomaten toe en laat alles afgedekt 15 minuten zacht gaar worden. Voeg peper en zout naar smaak toe.

lasagne con zucchineMaak een roux voor de becamelsaus. Laat de boter smelten op medium vuur en voeg de bloem in één keer toe. Roer goed door met een garde. Schenk vervolgens beetje bij beetje de koude melk toe onder goed roeren. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Rasp een beetje nootmuskaat door de bechamelsaus en nog een beetje zout en peper.

Zet je oven op 180 graden. Vet een ovenschaal goed in en begin met een dun laagje saus. Verdeel dan de lasagnabladen over de saus. Ga zo door tot alle saus op is en dek af met een laatste laag lasagnebladen. Schenk dan de becamelsaus over de lasagne. Zet de ovenschaal 40 tot 45 minuten in de oven om te garen.

Melanie van Piccanti maakte een kip champignon ragout van mijn blog die er ook heerlijk uit zag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs