Kruidenboter

Een van de toppers op alle buffetten die ik maak is toch wel de kruidenboter. Vaak gebruiken we voor onze kruidenboter een mengsel van verse kruiden en een zakje slakkenboterkruiden (Epix). Het zakje kruiden mengen we even door de molen (cq. molen behorende bij de staafmixer) samen met in ieder geval bladpeterselie en bieslook of bascilicum en een flinke theelepel brushettakruiden. Voor al de keren dat we geen ultra haast hebben maken we de kruidenboter “from scratch”.

1/2 pakje roomboter
2 tenen knoflook
2/3 zongedroogde tomaten (al dan niet op olie of gedroogd)
Flinke hand vol verse kruiden (peterselie, bieslook, bascilicum)
Peper en zout
Zorg dat de boter zacht is. Laat de tenen knoflook en gedroogde tomaten even malen in het molentje. Voeg de kruiden toe en laat deze lopen tot ze fijn zijn. Voeg de zachte boter toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
Ter variatie: Ansjovis, citroenrasp, verse thijm, munt, geroosterde paprika, spaanse peper.
Ervaring leert ons dat een goede kruidenboter ook goed gezouten is. Let er wel altijd op dat te zout niet lekker is en dat zout qua smaak sterker word na mate de boter langer staat. Voeg dus zout naar smaak toe en proef de kruidenboter vlak voor het serveren nogmaals om te bepalen of er nog iets zout (en peper) bij kan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs