Jamaicaanse rijstsalade

Niks zo leuk als een avondje doelloos Pinteresten. Allemaal links opslaan die ik leuk vind en waarvan ik nu al weet dat ik er nooit wat mee ga doen. Omdat de ingrediënten hier niet te krijgen zijn, omdat ik ze achteraf toch niet zo verantwoord vind of omdat ik simpelweg de tijd niet ervoor heb. Maar toch, leuk blijft het. Mappen vol heb ik, recepten ingedeeld op categorieën, To Do Mapjes, creatieve mapjes, mapjes met hele mooie plaatjes van mijn ideale tuin of badkamer die ik alleen in uitvoering kan brengen als ik de hele benedenverdieping op offer voor de badkuip. Dat gaat em niet worden dus.

Jamaicaanse rijstsalade

Heel af en toe zoek ik ook echt gericht. Als ik iets anders dan anders zoek met een bepaald product, zoals in dit geval zwarte bonen. Ik neem wel eens een blikje zwarte bonen mee uit de winkel maar had ze nog nooit zelf geweld en gekookt. Dus ik nam een kilo gedroogde boontjes mee en ging op speurtocht wat ik ermee kon. En omdat de rijstsalade vorige week zo goed bevallen was viel deze Jamaicaanse rijstsalade van Babble.com op. Met wat aanpassingen was het zeker een salade die voor herhaling vatbaar was. Lekker bij Zuid Amerikaanse gerechten.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 250 gram ongekookte rijst
  • groentebouillon
  • 200 gram gekookte en afgekoelde zwarte bonen
  • 150 gram ananas
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • sap van 2 limoenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gedroogde thijm
  • 1 tl zwarte peper

De zwarte bonen moet je wellen. Spoel ze van tevoren goed af en laat ze minimaal 8 uur wellen in ruim water. Ik heb de boontjes een nachtje laten wellen, ongeveer 12 uur. Kook ze vervolgens in 1 tot 1,5 uur gaar

Kook de rijst gaar in de groentebouillon en laat de rijst droog stomen en afkoelen. Snijd ondertussen de ananas, de paprika en de komkommer in blokjes. Snijd de ui in dunne kwart ringen.

Pers de limoenen uit en klop het sap met de olijfolie, de kruiden en specerijen tot een dressing. Meng de dressing met alle groenten en de ananas door elkaar. Laat de salade een uurtje in de koelkast in trekken en proef dan of de salade nog een beetje zout nodig heeft.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs