Amarene kersen

Ik ben gek op kookblogs en er zijn zelfs kookblogs die ik met regelmaat volg. Een van deze blogs is de blog van Caroline Brouwer en daar komt ook dit recept om zelf Amarene kersen te maken.

Bij de eerste lichting die ik maakte had ik de suikersiroop teveel laten inkoken. Dit heb ik opgelost door er wat vodka aan toe te voegen. Op deze manier kreeg ik een wat meer likeur achtige siroop en ik moet zeggen dat dit goed beviel. Nadeel is dat de kersen dan dus ook veel zwaarder qua alcohol zijn. Bij het proeven van drie kersen kreeg ik al een zwaar gevoel in mijn benen. Een beetje van het sap verdund in een glaasje Prosecco was overigens zeer goed te drinken.

Het recept voor de Amarene kersen:

 

Ingrediënten:
– 350 gram suiker
– sap van 1 limoen
– 150 ml Amaretto
– 1 tl vanille extract
– 1,5 tl amandel extract
– 1,5 kilo mooie donkere kersen (ik had iets meer)





Spoel de kersen schoon en ontpit ze. Zet de kersen met de suiker op het vuur en roer op middelmatig vuur tot de suiker opgelost is en de siroop gebonden. Dit duurt ongeveer 10 -15 minuten. Haal de kersen uit de siroop en laat de siroop vervolgens inkoken tot minimaal de helft. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de kersen weer toe en laat tien minuten zachtjes koken. Verdeel de Amarene kersen vervolgens over schone potten en laat afgesloten af koelen. Volgens het originele recept moeten de kersen 6 weken staan en zijn ze vervolgens 3 à 4 maanden houdbaar. Het laatste heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, de eerste lichting kersen staat nu ongeveer 6 weken. Ze zijn heerlijk en ik ben bang dat ze geen 3 maanden zullen blijven staan. Overigens waren de kersen na 3 weken ook al heel erg lekker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs