Macaroni salade
Wat is het heerlijk buiten en wat heb ik zin in nog veel meer van dit weer. Er wordt hard gewerkt in ons nieuwe huis en de puber en ik hebben ons voorgenomen de komende dagen bezig te zijn in onze nieuwe achtertuin.
De fruitbomen staan mooi in de bloesem en overal beginnen struiken en planten groene knoppen te tonen. Er wordt druk gesnoeid, gespit en de kas staat klaar voor gebruik. Af en toe rusten we uit op het schommelbankje in het gras.
Niet echt veel tijd om te koken en door het heerlijke weer ook niet echt veel zin om lang in de keuken te staan. Even lekker samen eten dan gauw weer verder nu het wat langer licht is buiten. Een ideale dag dus voor een macaroni salade waar alles al in zit. En meteen maar voor twee dagen gemaakt want ook de dag erna is deze macaroni salade nog heerlijk. Om de salade lichter te maken heb ik deels Turkse yoghurt en deels slasaus gebruikt. Dat maakt de salade minder vet en lichter van smaak.
We eten morgen dus nog een keer deze macaroni salade dus ik maakte een dubbele hoeveelheid van alles voor 4 personen:
- 700 gram macaroni
- 1 flinke rode ui (of 2 kleinere)
- 4 stengels bleekselderij
- 2 potjes zilveruitjes
- 2 potjes augurkjes
- 1 gegrilde paprika
- 2 tomaten
- 1 potje zwarte olijven
- 2 fris zure appels
- 1 bosje bieslook
- 1/2 bosje peterselie
- 3 theelepels gedroogde dille (of neem verse)
- 2 eetlepels Turkse yoghurt
- 2 eetlepels slasaus
- 3 à 4 eetlepels zoet zuur vocht van de zilveruitjes
Omdat we deze macaroni salade als volledige maaltijd gebruiken snijd ik er nog een plak schouderham van 400 gram doorheen. Deze macaroni salade is natuurlijk ook heerlijk in de zomer bij een barbeque of als begeleider bij de maaltijd, dan doe ik er geen extra ham doorheen.
Kook de macaroni gaar en spoel deze onder stromend koud water af. Laat goed uit lekker. Snijd ondertussen alle groenten en de appel in blokjes of schijfjes. Snijd de bieslook en peterselie fijn en roer alle ingrediënten door elkaar.
Maak de macaroni salade iets frisser door een paar eetlepels vocht van de zilveruitjes door de macaroni salade te scheppen. Gebruik eventueel extra peper en zout maar wij vonden de salade zonder ook al heerlijk.
Geef een reactie