Het perfecte pizzadeeg
Bij de bibliotheek haal ik regelmatig kookboeken van bekende koks. Omdat ik meestal maar een paar recepten echt interessant vind en ik het jammer vind om veel geld te spenderen aan een boek dat dan achteraf toch tegen valt. Een van die boeken is Save with Jamie van Jamie Oliver. Dat klinkt meteen goed en het tv programma ziet er, zoals altijd, flitsend uit. Want ik mag em wel, Jamie, maar budgetteren?
In een van de afleveringen van zijn programma had hij het over “the perfect pizza dough” en daar had ik wel oren naar. Hij maakte met hetzelfde deeg een dikke pan pizza maar ook een dunne pizza op een plaat. Makkelijk te maken, weinig ingrediënten, in te vriezen dus in grote porties te maken. Almost ideal, yes! Want zoonlief houdt van dikke panpizza’s en manlief heeft de pizza het liefst zo dun als krantenpapier. En het kan nu allemaal, met één deeg. Let’s go! Ben je al enthousiast? De mannen wel, zij mogen dus kneden 🙂
Ingredienten:
- 1 zakje droge gist
- 600 ml lauw water
- 1 kilo bloem
Dit is het originele recept. Ik maakte het maar het was natuurlijk wat veel voor ons vieren. Een deel van wat teveel was heb ik voor het rijzen in de diepvries gedaan. Kijken hoe dat werkt. Een ander deel bewaarde ik in de koelkast en liet ik de dag erna ’s morgens rijzen. Ik maakte er kleine bolletjes van voor bij een zacht gekookt eitje. De bolletjes waren heerlijk (en het eitje ook!)



Geef een reactie