Ropa Vieja

Een paar jaar geleden slenterden we door Valkenburg toen we halt hielden voor een Mexicaans restaurant. Dat was lang geleden en de keuze was snel gemaakt. We gingen voor het buffet. Ik hou van restaurants met buffetten, van alles een beetje proeven en als je iets heel erg lekkers tegen komt nog een keer gaan voor een tweede portie 🙂

We ontdekten er Ropa Vieja, Mexicaans gekruid draadjesvlees met een topping van kaas en room. De topping hebben we nooit kunnen vinden in alle recepten op internet maar recepten voor Ropa Vieja zijn er meer dan genoeg. We hebben het recept dan ook met de jaren een beetje aangepast (uiteraard).
Ropa Vieja

Ingrediënten:

– 400 – 500 gram rundvlees (runderriblap, sucade, alles wat je kan stoven)
– 2 flinke uien in halve ringen
– 3 tenen knoflook
– 1 theelepel komijn
– 2 laurierbladen
– 2 theelepels paprikapoeder
– snufje cayennepeper
– 1 eetlepel Biber, de milde variant (paprikapasta, optioneel)
– 1 blikje tomatenpuree
– 1/2 Spaanse peper. Wij laten deze i.v.m. de kids weg.
Snijd het vlees in repen of blokjes en bak dit aan. Bak de uienringen mee en vervolgens de knoflook. Bak de kruiden even mee. Bak de paprikapasta en het blikje tomatenpuree even aan en blus af met 0.5 liter bouillon. Deksel erop en stoven laten tot het vlees gaar is. Wij doen dit meestal de avond ervoor omdat dit het vlees echt veel lekkerder maakt.
Vlak voor het opdienen voeg je nog een halve rode en een halve groene paprika toe in reepjes en laat dit mee warmen, niet meer koken.
Lekker met rijst, gebakken aardappeltjes, tortilla wraps of tortilla chips. Maak er een volledige maaltijd van door er nog een blik kidney bonen en een klein blikje mais aan toe te voegen. Quacamole, salsa en tortillachips erbij en klaar is je Mexicaanse maaltijd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Ropa Vieja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs