Kip met vruchten Tajine
De Tajine staat hier zeker een keer per week op het gasfornuis te pruttelen. Want ook ik heb dagen dat het snel moet. En het liefst nog sneller dan dat. Deze heb ik ’s morgens gemaakt. Bij thuiskomst de oven aan en rustig warm laten worden. In de tussentijd samen met de mini muis onder de douche door gerend. En nog een extra rondje gemaakt. Omdat het zo lekker warm was…… net als deze Kip met vruchten Tajine.
Je hebt nodig voor 4 personen:
- 400 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 puntpaprika (of halve rode paprika)
- 1 kleine aubergine
- 1 blikje ananas
- 1 handje gedroogde pruimen
- 1 handje rozijnen
- 100 ml Turkse yoghurt
- 2 eetlepels Ras el Hanout
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 handje vol platte peterselie
- 1 blik gepelde tomaten
Snipper de ui en de knoflook fijn en snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak de kipfilet aan, rondom bruin, zet het vuur iets lager en laat de ui en knoflook zacht een minuut of tien mee smoren.
Snijd ondertussen de ananas, de puntpaprika en aubergine in blokjes. Voeg die toe aan de Kip met vruchten Tajine en laat ze ook een paar minuten mee bakken. Voeg dan alle kruiden toe, de Ras el Hanout, het paprikapoeder en een beetje zout. Blus af met het blik gebelde tomaten en de yoghurt. Roer goed door.
Snijd de gedroogde pruimen, als deze groot zijn, door midden en roer ze samen met de rozijnen door de Kip met vruchten Tajine. Dek de Tajine af en laat op heel zacht vuur of in een voorverwarmde oven van 150 graden (boven/onder warmte) 15 tot 20 minuten garen.
Snijd de peterselie fijn. Roer de helft door de tajine en gebruik de andere helft als garnering over de kip met vruchten Tajine heen. Serveer met bulgur of couscous.
Geef een reactie