Homemade Boursin

Eens in de zoveel tijd kom je een juweeltje tegen. En dit is er zeker een. Het is niet de ontdekking van het jaar en we verdienen er wellicht ook geen prijs mee. Zij het dat iedereen op het verjaardagsfeest van mijn fijne puber enthousiast was. En ook op de verjaardag van het kleine meisje. En ons Oud en Nieuw feestje. En enthousiast als ik ben deel ik het recept. Nee, ik hou niks achter omdat ik toevallig af en toe ergens een buffet op tafel zet. Ik bedacht het tenslotte niet helemaal zelf, helemaal niet zelfs.

Boursin, je kent het wel, dat romige kaasje vol met knoflook en kruiden dat vrijwel niemand laat liggen. Het kaasje in die rare zilverfolie die je nooit helemaal leeg geschraapt krijgt vanwege alle vouwen. Het kaasje dat, als er al iets overblijft, je nooit op een fatsoenlijke manier weer dicht gevouwen krijgt. Het kaasje dat, voor mensen die een beetje op hun budget letten, niet vaak op tafel zal staan. Dat kaasje kwam ik tegen op Pinterest. Ja, die weer, die van Pinterest. En toen ik ging zoeken bleken er heel veel mensen te zijn die in hun eentje ontdekt hadden wat er ongeveer in dat fijne kaasje zat. Heel veel van die veel mensen zullen vast, net als ik, ook op internet rond gespeurd hebben om te kijken wat anderen ervan vonden. Hey en ik ga niet vertellen dat ik iets wonderbaarlijks ontdekt heb. Absoluut niet. Wel dat het fantastisch is om te zien dat mensen op een verjaardagsfeestje echt enthousiast zijn. Ook al heb je van tevoren verteld dat het jouw versie van de echte is. Dat ik me stiekem bedacht dat dit, tijdens een BBQ, een net iets calorie vriendelijkere versie is van de kruidenboter die altijd op tafel staat.

Boursin

  • 100 gram roomboter
  • 200 gram roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl thijm
  • 1 tl gedroogde basilicum of 4-5 blaadjes verse basilicum

Het is geen hogere wiskunde verder. Ik bedoel, het ziet er natuurlijk prachtig uit, zo’n kaasje en je zou het wellicht ook in zo’n fraaie ronde vorm kunnen doen maar dat doen we niet. We scheppen het gewoon fijn in een bakje. En, op temperatuur, is het net zo fraai zacht en korrelig als het origineel. Ik ben altijd geneigd om alles in de grote keukenmachine te doen maar daar is dit het recept dan toch weer net te klein voor. De dubbele hoeveelheid ging prima maar dan moet je wel genoeg mensen om je heen hebben die zich willen opofferen om je bakje bijna-net-als-de-echte Boursin op te maken. Offff je gebruikt een gewone mixer en spreekt de spieren van je armen aan.

Klop de boter totdat deze wit en fluffy is. Roer de kruiden er doorheen, pers de knoflook boven de boter en roer deze er voorzichtig doorheen. Roer de roomkaas los en schep deze door de Boursin.

Bewaar in de koelkast maar laat ruim van tevoren op temperatuur en zacht worden. Minimaal een week houdbaar in de koelkast (2 weken kan ook wel).

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs