Foodblogswap november; Hartige wafels

Deze maand mocht ik een recept uit proberen van Pipfoods, geschreven door Patricia. Patricia promoot de gezonde en lekkere keuken, vegetarisch met af en toe een stukje kip of vis. Eerlijk is eerlijk, ik vond het moeilijk kiezen. Patricia maakt vaak gebruik van ingrediënten die niet standaard in mijn keuken staan. Veel zaden, noten, rijstmeel en sojaproducten. Het leuk van een Foodblog swap vind ik dat je even buiten je eigen boekje kijkt en kookt dus ik wilde wel iets uit zoeken dat ik normaliter niet zou maken. Maar dat wil ik ook graag doen zonder een groot deel van mijn huishoudbudget te besteden aan ingrediënten die ik niet of nauwelijks meer ga gebruiken.

Ik vond van alles, ik wil sowieso de Bhajis nog eens maken want daar had ik nog nooit van gehoord en stiekem leek me dat de Tomatenchutney best een leuke combinatie hierbij zou zijn in plaats van de mangochutney. Ook de witte pepernoten spraken me aan, misschien wel vooral vanwege het verhaal erachter. We zijn dol op spreads dus een fijne baba ganoush is hier altijd welkom. En toen viel m’n blik op de mooie wafelhartjes. Want wat heb ik een prachtig oud wafelijzer in de kast staan. Een paar jaar geleden gekregen van mijn oma. Ik mocht het altijd lenen in ruil voor een schaaltje wafels, mijn oma wilde alleen hartjes en ze vond het tijd dat het wafelijzer een andere eigenaar kreeg.

Wafels bakken is hier altijd hard werken en ik de mannen op het hart moeten drukken dat ik echt een paar wafels nodig had voor “op de foto”. En dat heeft moeite gekost. Ze waren heerlijk maar man, man, man wat veel room. Maar ze waren heerlijk (maar wat veel room hihihi)

Voor ongeveer 50 van deze hartjes wafeltjes heb je nodig:

  • 5 dl room
  • 1 dl water
  • 1 dl melk
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1/2 tl zout
Meng alle ingrediënten tot een mooi glad beslag. Bij deze wafeltjes had ik een soeplepel nodig per keer maar dat kan natuurlijk, afhankelijk van jou ijzer variëren. Pip vult de wafels hartig met ham en kaas (eventueel nog even onder het ijzer om de kaas te laten smelten) en met zalm en roomkaas. Dat gaan we vast ook nog een keer proberen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Foodblogswap november; Hartige wafels

  • Avatar

    Hoi Jolanda, Dat ziet er heel lekker uit. Wat leuk dat je voor dit recept koos. Klopt wel van die room, maar ja zo eten ze het in Noorwegen. Dank voor je leuke woorden over mijn blog. Veel succes met bloggen. groetjes, Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs