Duvelkesvlees

Ik had er nog nooit van gehoord beste lezers, Duvelkesvlees. En ergens las ik zelfs dat het een echt Limburgs gerecht was. En toen ik het deze week per toeval liet vallen bij een collega wist zij zelfs te vertellen dat het van Maastrichtse origine was Al kan ik me daar niks bij voorstellen want op de champignons na zit er niets echt Limburgs in. Ik verwachtte eigenlijk iets met rundvlees, gaar gesudderd in een pittige saus. Dus ik keek nogal op toen ik zag dat meestal varkensfricandeau wordt gebruikt en pindakaas! Ow, en een zakje nasikruiden. Liefst natuurlijk zo’n zakje dat moet wellen en waarin je dan een paar spoortjes van vaag groen spul in ontdekt dat ooit, in een lang verleden, een trotse prei was. Dat gaan we niet doen natuurlijk, die maken we wel zelf.

duvelkesvlees

Het Duvelkesvlees vergt ook nog een beetje voorbereiding want het vlees moet een nachtje van tevoren marineren. Eerlijk is eerlijk, ik heb dat natuurlijk gedaan want meestal volg ik trouw een recept als ik iets voor de eerste keer maak maar ik denk dat het echt ook lekker is als je het vlees een uurtje laat marineren.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram fricandeau
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • sambal

Voor de marinade:

  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl ketoembar (koriander)
  • 1/2 tl djintin (komijn)
  • 1 tl koenjit (kurkuma)
  • 6 el azijn
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketchup

duvelkesvleesSnijd de fricandeau in blokken 2 à 3 cm.Schep alle ingredienten voor de marinade met het vlees goed door elkaar en laat dit een uurtje (of een nachtje) in de koelkast marineren.

Snijd de uien in halve ringen en de champignons in 4. Schep het vlees uit de marinade en bak het in een scheutje olie rondom aan. Schenk er dan de rest van de marinade bij en roer goed door. Doe er een scheutje water (half glas ongeveer) bij om te voorkomen dat het vlees aan brand en laat het vlees 15 – 20 minuten gaar sudderen met de deksel op de pan.

Als het vlees gaar is roer je de pindakaas door de saus en de zoute sojasaus en sambal naar smaak. Wij voegen, in verband met het kleine meisje, de sambal pas aan tafel toe. Garneer met geroosterde uitjes en serveer met rijst en zuur van komkommer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs