Die andere hobby


Naast koken was er nog die andere hobby, ontstaan omdat ik verlekkerd avonden op internet zat te speuren naar een taart voor twee vriendinnen die gingen trouwen. Maar mijn god wat waren die taarten duur. Begrijpelijk natuurlijk want inmiddels weet ik hoeveel uren werk er in zo’n taartje zit maar op dat moment waren het kosten die verrrr buiten mijn budget vielen. Ik vond iemand redelijk in de buurt Dolores van TiTaTovertaartjes die me een workshop wilde geven. Dan maak je de taart toch gewoon zelf was haar idee!

Daar moest ik even over na denken hoor want je begint natuurlijk wel meteen met een bruidstaart. Als een gek dus aan het oefenen geslagen. En aan de inkoop want als ik één ding geleerd heb inmiddels is dat het geen goedkope hobby is. Ga vooral niet naar een taartbeurs of als je gaat, laat je portemonnee thuis. Enfin, de bruidstaart kwam er natuurlijk maar ik was nog niet tevreden, het moest meer ,groter en mooier en hier en daar ging ik meer specifiekere workshops volgen. Zo volgde ik een aantal workshops bij de in taartwereld bekende Madhuri en Annelies maar ook bij Love To Bake in Brunssum was ik regelmatig te vinden.

Uiteindelijk werd het me te druk allemaal. Een klein pas geboren meisje en 6 uren aan tafel bezig te zijn met een taart was gewoon niet te combineren. Daarnaast nog een tiener in huis en er moet natuurlijk ook nog gewoon brood op de plank komen. De hobby werd dus afgebouwd en momenteel bak ik alleen nog voor mijn eigen kindjes, hier en daar eens een kindje in familie of kennissenkring, een keer voor de voetbalclub en als een van de laatste toch nog een bruidstaartje omdat ik dat al heel lang geleden beloofd had.

Tegenwoordig bak ik eigenlijk alleen nog cupcakes. Deels omdat de meeste mensen in mijn omgeving al die fondant veel te zoet en veel te veel vonden, deels omdat zo’n cupcake natuurlijk heel veel voordelen heeft. Geen bordje nodig, het ziet er leuk uit, makkelijk in de hand. En, niet geheel onbelangrijk, het kost mij veel minder tijd.

Zo maakte ik onder andere de cupcakes voor onze eigen bruiloft

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs