Chinese tomatensoep

Vandaag staat manlief op een beurs de hele dag en zitten we dus met z’n drietjes aan tafel. Dat gebeurt niet vaak en meestal staan er dan dingen op het menu die hij niet lust. Om kort te zijn is dat dus tomatensoep en sushi 🙂

We gaan vandaag dus voor de Chinese tomatensoep en zoonlief verzorgt voor een groot deel de sushi (moeders doet de mis en place en hij rolt). Op zoek naar een recept voor Chinese tomatensoep las ik dat “het” geheime ingredient appelmoes is. Je maakt dus verse tomatensoep en gooit daar een potje appelmoes in. Dat moet toch beter kunnen dacht ik, wat als je er gewoon een appel in doet? Zonder schil en klokhuis uiteraard. Uitproberen dus en ik moet zeggen, dat was errug lekker en de kids vonden het hmmmmm. Proef geslaagd.

Voor 4 personen:

  • 1 bouillonblok (groente of kip)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pak van 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gember van 1 cm of ca. 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 flinke zoetzure appel (Elstar)
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • zonnebloemolie

Eventueel nog:

  • handje rijst- of glasvermicelli
  • 1 bosui in ringetjes
  • 1/2 tl sambal

Fruit een gesnipperd uitje in een paar drupjes zonnebloemolie. Laat even gaar sudderen zonder de ui bruin te laten worden. Als de ui gaar is fruit je nog even de knoflook mee.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Voeg de gember en het blikje tomatenpuree toe aan het ui-knoflook mengsel en laat heel even mee bakken om de puree te ontzuren.
Voeg vervolgens de appel, de gezeefde tomaten, de bouillonblok, de azijn en de suiker toe en laat alles onder af en toe roeren een half uurtje met de deksel op de ketel pruttelen.
Klop ondertussen het ei los en bak er in een klein pannetje met wat olie een omeletje van. Laat afkoelen en snijd de omelet in fijne reepjes.
Puree de soep in een blender of met de staafmixer zodat deze glad is. Voeg dan de eventuele vermicelli toe en laat nog vijf minuutjes mee garen. Roer er eventueel nog wat sambal door of zet deze apart op tafel.

Garneer met de reepjes omelet en/of ringetjes bosui.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Chinese tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs