Champignons met sherry

Tapas champignons met sherryEen van de favoriete tapas van de Spaanse avond van afgelopen weekend waren de gemarineerde champignons met sherry. Een tapa die ik thuis ook regelmatig maak als ik onverwacht bezoek krijg. Ik gebruik hiervoor meestal hele champignons uit blik omdat deze niet meer van grootte veranderen en mooi van vorm blijven. Als ik verse champignons gebruik dan blancheer ik deze een minuut of vier in een bouillon. Grote champignons deel ik een keer door midden.

Meestal gebruik ik als marinade de Azeite de Ajo y Perejil (die ik hier kortweg Perejil noem). Het is een marinade op basis van peterselie, knoflook, citroensap en olijfolie en daarmee kun je alle kanten op. Marineer er je vis in of gebruik een beetje in een rauwkost salade. Maar vandaag dus op de champignons.

 

 

 

Voor een kleine tapa voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 blikje hele champignons
  • 1 flinke eetlepel Perejil
  • 50 ml sherry
  • peper en zout naar smaak
  • beetje olie om in te bakken
  • platte peterselie

En zo maak je het:

Verhit een beetje olie in een pan en bak daarin de champignons met de Perejil een paar minuten rondom aan. Zacht aan bakken, het hoeft niet bruin te worden. Blus als alle vocht verdwenen is af met de sherry en laat de sherry weer weg bakken. Zet het vuur uit en voeg wat grof gesneden bladpeterselie toe.

Je kunt de champignons warm serveren maar als je ze een paar uurtjes van tevoren maakt en koud serveert vind ik ze zelf nog veel lekkerder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs