Steak Salad Nicoise

De fijne puber besloot vandaag met zijn vriendinnetje het kleine meisje mee te nemen naar een grote binnenspeeltuin in de buurt. Het kleine meisje kan zich lekker uitleven en stiekem kan de fijne puber ook nog eens in de ballenbak en op de trampoline onder het mom van “letten op zijn zusje”. Voor ze zich bedachten bracht m’n grote liefde ze weg en hadden we opeens de hele middag het rijk voor ons alleen. Uitgeblust hingen we de halve middag op de bank, na een dag Beekse Bergen en een dag shoppen met de puber hadden we eigenlijk allebei geen zin om nog iets te ondernemen. Er moest alleen nog gekookt worden natuurlijk en daar had ik nu lekker alle tijd voor.

Steak Salad Nicoise

Het is er weliswaar niet meer echt het weer voor deze week maar toch hou ik van een maaltijdsalade waar alles in zit. Ideaal is de Salade Nicoise dan, met aardappeltjes, tonijn, sla en sperziebonen. Ik had verse sperzieboontjes en Little gem in huis dus eigenlijk was ik er al helemaal klaar voor. Mijn grote liefde houdt echter niet zo van vis en aangezien we vandaag met z’n tweetjes zijn wilde ik wel graag iets op tafel zetten wat hij ook graag lust. Ik nam dus ook twee mooie biefstukjes mee en eigenlijk kan ik hem geen groter plezier doen dan daar aardappelschijfjes bij te bakken en champignons. Maar daar had ik dan weer geen zin in 🙂 Het werd dus een combinatie van beiden waar ik mijn grote liefde erg blij mee maakte.

 

Voor de Steak Salad Nicoise voor 2 personen heb je nodig:

  • 300 gram kogelbiefstuk
  • 25 gram roomboter
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 1 krop little gem
  • 100 gram cherry tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 10 zwarte olijven
  • 2 gekookte eieren
  • 500 gram vastkokende aardappelen

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • versgemalen peper en zout

Steak Salad Nicoise

En zo maak je de Steak Salad Nicoise:

Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet deze koel weg tot gebruik. Schil de aardappelen, snijd ze in plakken van 1 cm dik en kook de schijven in 8 minuten beetgaar. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen. Verwarm ondertussen je oven voor op 220 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze minimaal 30 minuten op temperatuur komen.

Verdeel de aardappelschijven op bakpapier en bak ze in 20 tot 30 minuten krokant. Keer ze halverwege om. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar en spoel ze onder ijskoud water af. Was de sla, pluk in stukken en maak droog. Snijd de cherry tomaten en olijven doormidden en snijd de 1/2 ui in hele dunne ringen. Pel de eieren en snijd ze in parten.

Meng de sla luchtig met de dressing en verdeel over een schaal. Schik de sperziebonen, de cherrytomaten, olijven en de ui over de sla. Leg de parten gekookt ei om de salade heen.

Verhit ondertussen in een pan de boter met een scheutje olie. Bestrooi de biefstukken met zout en flink wat versgemalen peper en bak ze medium gaar. Laat de biefstukken vervolgens onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Snijd de biefstuk in de plakken van 2 cm en leg deze bovenop de salade. Steek de warme schijven gebakken aardappel hier en daar in de salade. Serveer de rest van de gebakken aardappel erbij.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs