Souvlakia

Ondanks dat de temperaturen merkbaar minder worden vonden we vandaag toch een hele fijne dag om even de bbq aan te zwengelen. Niet dat lage temperaturen of zelfs regen ons doorgaan tegen houden, de bbq wordt hier het hele jaar door regelmatig aan gezet. Vooral voor deze souvlaki’s want die smaken van de grill toch het allerbeste.

Je hebt nodig:
Varkenshaas of varkensfilet, voor 3,5 personen (de peuter eet lekker mee maar nog niet zoveel natuurlijk) hebben we ongeveer 500 gram nodig.
Citroensap
Thijm
Dille
Knoflook
Paprikapoeder
Zout en peper
Ouzo!

Ja en dat laatste ingrediënt wordt gebruikt in de marinade. Het hoeft niet natuurlijk, heb je het niet in huis of hou je er niet van, laat lekker weg. Maar wij hebben vrienden en familie hier al regelmatig mee verrast. Ouzo in de marinade? Jazeker!

Snijd het vlees in blokken van 2,5 à 3 cm. Niet te klein anders wordt het vlees te snel droog. Zeker varkenshaas maar beste rosé en sappig (niet rauw) van binnen. Pers er twee knoflookteentjes boven (of snijd in fijne plakjes), 2 theelepels thijm, 1 theelepel dille, 1 tl paprikapoeder. Sap van een halve citroen of een flinke scheut uit een flesje, 1 eetlepel olijfolie en een borrelglaasje ouzo. Doe er wel peper op maar geen zout! Laat een paar uur marineren, een nacht van tevoren maakt de souvlakia nog lekkerder.

Rijg het vlees op spiezen, zout het vlees en grill de spiezen gaar op de bbq of in een grillpan. Wij hadden erbij vandaag uiteraard Tzatziki, komkommer-tomaatsalade met feta en olijfjes, verse Griekse kool en een salade van gigantes bonen.
Frietjes en een paar inktvisringetjes maken het geheel volgens de kids helemaal af.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs