Macaronischotel met een Turks tintje

Makkelijke Maandag! Veel op de planning vandaag en het ging allemaal niet door want het kleine meisje was snotverkouden, geen stem meer en lichte verhoging. Thuis lekker op de bank met een dekentje, een kopje thee en de tablet. Een hele dag vol vergaderingen afbellen en dan maar lekker ernaast kruipen op de bank. Want ja, als je dan toch opeens een vrije dag hebt dan moet je er ook maar een beetje van genieten.

Macaronischotel met een Turks tintje

Zin in een macaronischotel, net even iets anders? Probeer dan deze macaronischotel met een Turks tintje. Net iets pittiger, boordevol groenten en met zachte Turkse kaas als topping. Net zo makkelijk als macaroni. Je maakt em van tevoren en zet de schotel ’s avonds een half uurtje in de oven.

 Voor 4 personen:

  • 300 gram pasta
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels oregano
  • 1/2 eetlepel thijm
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 flinke eetlepels biber salcasi
  • 400 gram grove soepgroenten
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 bouillonblokjes
  • 1 blok Turkse kaas (ongeveer 150 gram)
  • handvol zwarte olijven
  • handvol platte peterselie
  • 5 mini romatomaten

Kook de pasta gaar en spoel deze even af. Snipper ondertussen de ui fijn en de bleekselderij in boogjes. Bak deze zachtjes aan in een klein scheutje olie. Laat zeker een tien minuten garen. Bak daarna het gehakt rul door het ui mengsel. Voeg de oregano, thijm, paprikapoeder, knoflook en cayennepeper toe. Roer dan de tomatenpuree en biber salcase (milde peperpasta) door het mengesel. Laat het geheel een paar minuten rondom bakken op zacht vuur.

Voeg de soepgroenten toe, snijd de courgette en paprika in kleine blokjes van maximaal 1 cm en roerbak de groenten en het vleesmengsel totdat de groenten gaar zijn. Roer de pasta door het mengsel en maak op smaak met een verkruimeld bouillonblokje.

Schep de pasta over in een ingevette ovenschaal en verkruimel de Turkse kaas over de pasta. Snijd de olijven in plakjes en de peterselie fijn. Verdeel beide over de pasta. Snijd de romatomaatjes, afhankelijk van hun grootte in helften of kwarten en verdeel ze ook over de pasta.

Zet de ovenschaal onder de grill totdat de kaas licht gesmolten is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs