Liebster Award

Op mijn mobieltje zag ik een melding langs komen, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. De Liebster Award? Ik had niet de tijd om verder te kijken maar ondertussen bleef het wel in mijn hoofd rond spoken. De wat? Tjah en nieuwsgierig als ik ben ga ik echt niet tot ’s avonds wachten maar zat ik een half uur later met de laptop op schoot. Even kijken waarvoor ik dan wel genomineerd was.
De Liebster Award, een virtuele “prijs” die je krijgt van je mede foodbloggers voor de minder bekende foodblogs. En met minder bekende foodblogs bedoelt men dan blogs met minder dan 1000 volgers. Tjah en strikt gezien voldoe ik daarmee meteen aan alle voorwaarden om deze Award te ontvangen maar toch, je moet dan toch maar genomineerd worden door iemand die jouw blog gezien heeft of jouw blog waardeert en dat deed Eslem van Mijn Mixed Kitchen. Leuk!

De gene die je nomineert maakt een vragenlijst die jij beantwoord en vervolgens maak jij zelf een vragenlijst (iedere keer van 11 vragen) die je stuurt naar vijf andere mede foodbloggers. 


Allereerst de vragen die Eslem voor mij had:

1. Waarom ben je jouw foodlog begonnen?
In 2004 begon ik een weblog met mijn zusje. Zij verhuisde met haar aanstaande naar Amerika en we gingen, beiden vanuit een andere kant van de wereld, bloggen over ons dagelijks leven. Zij als emigrant, ik als alleenstaande moeder. Beiden met onze eigen dagelijkse beslommeringen, glimlachjes en traantjes. Het bloggen lag m’n zusje niet zo en na een tijdje haakte ze af, ik bleef stug door bloggen. Over het dagelijks leven, dingen in de media en soms ook receptjes in de trant van, wat stond er vandaag op tafel. En opeens had ik er geen zin meer in, m’n leven was een periode heel hectisch en ik had de fut niet. Toch bleef ik recepten op schrijven, in eerste instantie voor mijn zoon maar toen bleken andere mensen uit mijn omgeving  ze ook te waarderen. Ze reageren nooit op mijn blogs maar ik weet dat ze mee lezen 🙂 En toen besloot ik een aparte foodblog te starten, een soort van verse start.

2. Wat is het meest populaire recept op jouw weblog, en wat is je eigen favoriet?
Uhm, ik moest even gaan spieken maar dat zijn de Griekse boontjes en dat had ik zelf ook niet verwacht. Misschien wel omdat het eigenlijk zo’n simpel recept is? Ropa Vieja is wel een favoriet van mij maar ik geniet eigenlijk net zo van een fijne schaal bulgur met gegrilde groenten.

3. Wie inspireert jou op culinair gebied?
Mijn gezin! Daar doe ik het voor. Ik breng nieuwe dingen, kijk hoe manlief en kinderen reageren en pas dan aan. Voeg toe of laat weg. Of maak het helemaal nooit meer natuurlijk hahaha.

4. Waar mogen we je ’s nachts wakker voor maken?
Als iedereen van mijn familie in orde is mag niemand me wakker maken 😉

5. Welk gerecht wil je altijd nog een keer maken, maar heb je nog nooit gedaan om je het te moeilijk lijkt/te duur is?
Verse pasta! Heb het me al zo vaak voor genomen maar het komt er nooit van. Geen tijd, teveel werk, noem maar op. Maar ooit….

6. Wat is jouw guilty pleasure op foodgebied?
Ik ben helemaal niet zo van zoetigheid en in tegenstelling tot heel veel vrouwen kan ik chocolade heel makkelijk laten staan. Maar als ik een lekker stukje kaas in de koelkast heb liggen wil ik er nog wel eens een reepje vanaf halen.

7. Wat is je favoriete attribuut in de keuken?
Dat zijn waarschijnlijk mijn messen.

8. En je grootste miskoop op culinair gebied?
De magic bullet. Laten we het er verder maar niet over hebben maar ik heb hem met een zwieperd de container in geworpen.

9. Wat koop jij in de Turkse supermarkt?
Verse groenten, fruit, kruiden en specerijen, verse kruiden, filodeeg, brood, bulgur, couscous, peulvruchten, thee, gedroogde vruchten, yoghurt, kaas, olijven en zo kan ik nog wel even door gaan geloof ik.

10. Welk recept van jou doet het altijd goed bij etentjes of verjaardagen?
Tzatziki!

11. Koken of bakken?
Koken!

Nou, dat viel wel mee toch? Op naar de vragen voor de volgende genomineerden.

  1. Met welke Nederlandse bekende (tv) kok zou je een dag willen mee lopen en waarom.
  2. Als je als gast host een maaltijd mocht maken in het 24 Kitchen programma “De makkelijke maaltijd” wat zou je dan maken.
  3. Stel je hebt een tuin met een plantenkast. Welke soort groente of fruit zou je zelf willen verbouwen?
  4. Het is zaterdag vijf uur, je hebt de gehele geshopt, hebt pijnlijke voeten en je bent moe maar je gezin wil wel nog graag eten. Wat maak je?
  5. Je organiseert een feestje, wat staat er bij jou altijd tussen de hapjes?
  6. De meest bekende saus bij pasta is toch wel Bolognese saus, hoe eet jij je pasta het liefst?
  7. Wat mag er niet ontbreken in je ideale keuken?
  8. En wat komt jouw keuken absoluut niet in?
  9. Wat is je favoriete buitenlandse keuken?
  10. We koken allemaal het liefst zo vers mogelijk. Is er iets wat je toch kant en klaar het liefst koopt of uit een pakje?
  11. Noem 1 tip om je gerechten zo gunstig mogelijk te fotograferen?
Ik nomineer voor de Liebster Award:
Eerst koken; een van de eerste foodblogs die ik volgde
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Responses to Liebster Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs