Makkelijke Maandag; Kip Pilav

Eigenlijk heb ik geen idee waar Kip Pilav vandaan komt. Is het Indonesisch, Chinees? Heeft het een link naar de Hongaarse goulash? Ik heb werkelijk geen idee en op internet kreeg ik ook niet echt een antwoord. Op de website van 24kitchen meent een van de presentatoren dat het Turks is maar volgens mij is de Turkse Pilavi toch heel iets anders dan dit gerecht met kip in een zoet zure saus. Makkelijk te maken, snel op tafel en regelmatig vind je de kip pilav als warm bijgerecht bij een uitgebreid buffet. Ik maak wel eens een keteltje op een verjaardag, lekker met stokbrood en kruidenboter maar vandaag maken we er een hele maaltijd van. Met rijst erbij en een frisse komkommersalade.

kip pilav

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 blik perziken
  • 4 – 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • Sambal

Omdat ik maar een kleine paprika had en ik daardoor de hoeveelheid groenten wat weinig vond heb ik een courgette toegevoegd. Niet origineel maar erg smakelijk.

Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en de knoflook fijn. Bak de kipfilet in een klein scheutje olie rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat het geheel op klein vuur sudderen. Snijd ondertussen de paprika en courgette in blokjes, de champignons in halve plakjes en de helft van de perziken in blik in blokjes.

Voeg de tomatenpuree toe en laat deze een minuutje mee bakken. Roer dan de ketjap, de gembersiroop en de helft van het sap van de perziken door de kip. Roer de overige groenten erdoor en laat met het deksel op de pan alles op klein vuur een minuut of tien sudderen. Voeg naar smaak sambal toe of zet dit op tafel erbij zodat iedereen zelf zijn hoeveelheid pit kan toe voegen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Makkelijke Maandag; Kip Pilav

  • Avatar

    Wat een heerlijk recept, ik heb het in mijn pinterestmapje gezet.
    Ik heb de perziken vervangen door ananas, en de tomatenpuree door heinz ketchup.
    Omdat ik deze niet meer in huis had, dus je past het een beetje aan.
    Ga zeker nog andere recepten van deze site maken.
    Veel succes met je recepten.

    Groetjes Annie.

    • Manzjare

      Hallo Annie,

      Dat doe ik ook regelmatig hoor, hier en daar iets aanpassen omdat ik dat toevallig niet in huis heb. Of ik laat iets weg omdat mijn gezinsleden bepaald ingredienten minder vinden. En soms ontstaat op zo’n manier opeens een heel ander gerecht.

      groetjes, Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs