Grieks gehaktbrood met feta

De mannen houden van vlees en een paar lekkere gehaktballen en ik ben altijd op zoek naar een variatie. Gehaktbrood is natuurlijk erg makkelijk om te maken maar daarbij wordt automatisch ook meer vlees gebruikt dan normaal. Niet iets om iedere week te doen vind ik dan. Dit Grieks gehaktbrood met feta was heerlijk op smaak, gevuld met feta en geserveerd met tzatziki en geroosterde aardappeltjes. En het Grieks gehaktbrood wat over was ging de dag erna heerlijk op een broodje met een beetje mosterd. Ik zit me zelfs te bedenken of dit niet een leuke aanvulling bij de kerstbrunch is…..

Grieks gehaktbrood met feta

Niet al te fraaie foto, ik weet het. Ik wik nog regelmatig tussen “dienen we meteen op” of “gaan we voor de foto”. Mijn gezin is echt te druk om ‘smiddags te koken en te fotograferen zoals zoveel bloggers doen en ’s avonds het prakje op te warmen. Liever dus een mindere foto en meteen vanaf het vuur, of de oven in dit geval, het eten op tafel voor mijn gezin. Laat me u garanderen dat het gesmaakt heeft, er bleef namelijk niets over dit keer.

 Voor 6 personen:

  • 1000 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 3 eieren
  • 1 cup paneermeel
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel thijm
  • 1 eetlepel dille
  • 1 handvol platte peterselie
  • 100 gram feta

Snipper de ui fijn en snijd de paprika in kleine blokjes. Maak je zelf paneermeel, zoals ik, maal dit dan fijn met de kruiden, de knoflook en de peterselie er al doorheen. Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.

Meng het paneermeelmengsel door het gehakt met de eieren. Kneed de uien en de paprikablokjes door het gehakt. Bekleed een cakevorm met aluminiumfolie en schep de helft van het gehakt in de cakevorm. Snijd de feta in repen en leg deze in het midden van het gehakt. Verdeel dan de rest van het gehakt in de cakevorm. Druk het gehakt voorzichtig met de bolle kant van een lepel aan zodat je zeker bent dat het gehakt ook aan de zijkanten stevig om de feta heen zit.

Plaat de cakevorm in het midden van de oven en laat rustig 50 tot 60 minuten garen. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat even rusten. Laat dan het overtollige vet uit de vorm lopen en stort het gehaktbrood op een bakplaat of in een ovenschaal. Laat nog een paar minuten onder de grill goudbruin worden, eventueel bestreken met een klein beetje koffiemelk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BlogSociety
Topblogs Topblogs